Sunday, June 27, 2010

kek no.9

salam dari sy..kek no.9 ni di tempah oleh sepupu sy dari setapak jaya..k.ani tempah special utk ank dara beliau yg tercinta Ainaa...hee dgn k.ani ni mmg nostalgia sikit sbb dulu mase kecik2 dapat jumpa setahun skali jer..tu pun time raye..al maklumlar jauh diaorg kt k.l..sy plak di kg...kalo jumpa time raye...mula2 mmg lar malu jer..tapi bila dh kawan mcm tak nk balik..haa tular malu2 kucing namanye...apapun k.ani sekeluarga sy ucapkan tima kasih tak terhingga atas tempahan kek tu...sy mmg terharu sesangat...pastu siap jemput ke kenduri lagi...yolar semoga ikatan kekeluargaan akn sentiasa terjalin...
kek no9 ni untuk ank tercinta Ainaa-yg berumur 9thn...dalamnya sy buat rich choc cake...pastu letak gambar anknya yg 9thn tapi..k.ani mintak letak gambar kedua2nya skali...haa biasalar tu k.ani mase kecik jer cam tu..esok bila dh besor mesti kamcing punyalah...pastu sy decorate ngan butterfly pink color..yo lar utk ank gadis yg come lote tu...mesti suka ngan pink color..hehe
smlm ptg jam 2 dh tolak ke setapak jaya...tapi on the way jalan jem lepas bukit jalil tu..kereta jalan slow betul almost tak gerak..ish geram jugak rasanya...rupa2 nya ada kereta accident ke sy pun tak pasti yg pasti org perlahan kan keta sbb nk tgk trak tarik keta...eee geram btui lar...ingatkan mmg jem...kalo accident teruk ke mesti ada polis ni keta tarik jer..lepas jer tempat tu jalan mmg clear..mmg lar menguji betul tahap kesabaran..astaghafirullah...punya lar risau ingatkan tak sempat lar kek ni jam 3ptg...dlam hati seribu kali doa kt tuhan jgn lar jem teruk...alhamdulillah sampai gak cuma lewat 20minit..nxt time kena lebih awal lagi..hmmm..
sampai jer mmg lar kek sy tu tgh ditunggu2...ank k.ani yg nk menyusu tu terus tak jadi bila dgr kek dh sampai..hehe..kelakar jugak tu...antara kek n susu...kek gak jadi pujaan si kecik tu yer..lepas nyanyi lagu hepi bezday..ank2 kecik pun tadah piring...same lar mcm kt parti pn.normazla yg lepas tu...tak sampai 1/2 jam kek tu tinggal suku shj..hehe..
haa..lupa lak nk citer pasal tart buah ni..memandangkan ada buah yg lebih dari buat kek tu maka sy buatkan tart buah nih..mana tau sekejap jer dh licin...yg kesian nya m.uda tak sempat nk rase..takpe lar m.uda nxt time sy buat kan special utk uda yg lain yer...insyallah...
sebelum balik sempat lar sy bergambor ngan keluarga k.ani n ibu tercinta...bukan apa beliau lar org kuat dari jam 4pagi...rupa2nya ade kenduri dari jam10..kenduri arwah...pastu naik buaian cucunya..last barular majlis harijadi..ini majlis 3 in 1...hehe..okay gak tu sbb bukan sonang nk kumpul keluarga time macam ni..masing2 ade komitmen ngan famili masing2...apapun skali lagi tima kasih byk2..insyallah nxt time kalo dijemput sy akn dtang jugak..kalo takde keta sy naik kuda pegi setapak..hehe gurau jer...

hmm..hari ni memandangkan ada byk peristiwa yg mencabar kesabaran sy maka dgn itu sy ajak teman2 sekaliang menilai smula tahap kesabaran dlm diri kita smua..okay tak?...jom...
sikap sabar adalah penyelesai kebanyakan masalah...tentu teman2 semua pernah dgr ayat ni..sabar itu sebahagian daripada iman..tapi berapa ramai antara kita yg mampu bersabar dlm menghadapi persoalan hidup...jika ramai yg sedar ttg erti kesabaran pasti tiada lah lagi kita dgr ttg org mengamuk..atau org bergaduh..atau org berparang2..sememangnya hidup dizaman moden ini memerlukan tahap kesabaran yg amt tinggi...lebih2 lagi dlm berkeluarga n bermasyarakat...
sikap sabar sifat yg baik n merupakan akhlak org2 mulia yg harus kita contohi..sebenarnya bukan mudah utk memupuk sikap sabar ni..tapi jika kita berjaya memupuknya...sentiasa berlapang dada..setiap dugaan n musibah yg dtg pasti dpt ditempuh dgn reda....kita mesti mampu menepis segala kesulitan yg bertamu...sikap sabar boleh menjadi perisai kepada kita dari melakukan sesuatu yg buruk..dimana bakal kita sesali di kemudian hari... didalam apa jua yg kita lakukan pasti memerlukan kesabaran yg tinggi..dialam rumahtangga...didalam kerjaya..dimana2 jua kesabaran diperlukan..
namun sebagai hamba yg lemah..sudah pasti setiap org juga pernah tersalah langkah...yg pasti gunakan kesabaran yg ada utk menghadapi hari mendatang..percayalah lebih banyak kesabaran yg kita ada maka  akan lebih banyak lah kesenangan yg kita bakal peroleh...
moral hari ni..jadikan sikap sabar itu sebahagian daripada diri kita..insyallah byk masalah yg akan selesaik ya adik2..bye..

1 comment:

ira-bakeri said...

irabakeri aik...esok kul brape? nk kek gambar doraemon ke?

Post a Comment