Friday, June 4, 2010

kek kawin fondant n butter cream/ muffin/ anniversary

Pagi jumaat yg mulia...awal pagi sy dh bergegas ke umah lama utk buat kek fondant utk cik nurul dan cik najaa kiter...cik nurul tempah kek ini untuk hantaran satu sblh pompuan dan lg satu utk sblh lelaki..pokok pangkal nyer dua2 utk majlis yg same..hehe...
kek fondant ni bertema warna hijau putih..berserta bunga rose hijau lambang kasih sayang..diharap semoga ikatan kasih akan berkekalan hendak nyer..
yang ni plak fondant kek berwarna kuning kerana kalo ikutkan tema warna gold tapi setakat ini kek takde lagi warna gold..kalo coklat ferrero ade...tapi tak sesuai atas kek fondant..
ha...inilar kek untuk cik najaa kiter dari sentul..akk mmg respect kt najaa nih..sanggup order jauh2 sedangkan bukan takde kedai kek kt sna...malah lebih cantik lagi..tetapi dek kerana nk support kengkawan n org kiter punya product...hehmmm laayan...tima kasih lar najaa..ko mmg buat akk terharu.. rugi dulu mse skolah tak ambik ko adik angkat..hehe gurau jer..
hmm..inilar kek dari pandang sisi..ok tak?..kalo tak okay takpe sbb minggu depan najaa order kek laaagi besor..kek yg ni utk hantaran kecik jer..mg depan utk wedding jadi kek nye pun besor lar..rugi sape yg x dpt pegi tu...huhu..siap ade mini cake utk gift pack lagi...pegi jgn tak pegi...
kek baru je siap suami pun pegi antar kek cik nurul dulu kt bangi..sbb bakal suami nyer dh nk bertolak ke rawang..jauh gak tu..nasib baik order kek fondant..xdelar risau sgt..adakala hati sy yg risau bila org order kek butter cream utk wedding...
yg si najaa plak..antar kek dia kt bukit jalil LRT stesen..ewah blh gitu main pas pas..hehe..mg ni blh lar..mg depan kena lar gi antar ke umah.. tapi takpe boleh gak kenal2 ngan famili najaa..yolar dulu kt sekolah x sme batch tapi bila dh keluar sekolah rase mcm rapat atas name satu sekolah jer...
okay kita tutup citer kek fondant n citer org kawin...ni haa ade lar satu pelanggan ekspress...order kek dh tgh..pulak tu nk ptg ni gak..uish..kalo tak btul ade nasib mmg lar tak dpt..nasib mmg baik ade buat kek utk sabtu ptg utk pn.rokiah..jadi sy pun kesian kasi ar dulu kt yanmie tu..jadi sy pun reka lar apa2 kek yg sesuai utk anniversary beliau...yang kelima...
buah buahan takde..apalagi blueberri jer yg ade..design simple n easy...sbb sy pasni kena kejar buat kek utk k.cuit chocz lak..jam 5ptg beliau nk tolak ke kuala kangsar..kang kek kena lar buat awal skit bior sejuk kt dlm petiais...
Apapun terjadi alhamdulillah dapat jugak sy selesaikan tugas membuat kek utk yanmie... hehe beliau pun suka..jadi sy pun gembira...
opss..besor nyer kek..inilar kek kawin yg k.cuit chocz tempah utk dibawak ke kuala kangsar..spesel utk ank sedara suaminyer tercinta..mlm ni plak ade akad nikah..tapi takpe dlm3-4jam sampai lar tu...ada hiway ape nk takut ek..okaylar smoga slamat pergi n kembali...
kek ni dari pandangan atas..nampak tak bunga yg banyak skali tu...
dalam kek ni kek choc fudge..choc nyer mmg pekat n lembut mcm chesse cake..risau gak kek ni nk makan hari sabtu petang pastu takde petiais..merbahaya gak tu..tapi insyaallah boleh tahan...
uish dari tepi nampak menarik cuma warna nyer kurang kuat lagi...
haa dh siap pun kek kawin nih..penat gak membuat bunga ros nih...ish ish kalo buat sikit tak menarik...tapi takpe yg penting pelanggan hepi...
ini pulak kek muffin...nora hayati bahrudin..cik nora ni pun geng skolah sy gak tapi batch najaa...hehe..yolar umur2 diorg tular yg slalu minat kek nih...tapi kek ni utk ank buah nyer...nk dibawak balik ke bgn datoh..hehe my hometown...
muffin ni sy masak dlm 3 rase...choc yg ditabur choc chips...pandan yg diletak inti blueberry...oren yg diletak oren filling atasnyer...mm sape yg dpt kek ni mesti tak cukup satu..yg lawak nye bancuh lebih tapi tertinggi lak muffin ni jadi dptlar xtra 2bj jer..ish ish blh lar sekadar rase..uwa...
hm muffin ni sy bungkus menggunakan muffin cup dgn dome shape lid...jadi muffin tu mmg tinggi..tapi ade yg minat tempah utk ganti telur semasa kawin sy akan guna lid rata shj..harga pun lebih murah tapi utk butter cake shj..kek nyer rendah sikit..
selesai jer bungkus kek ni..sy n suami bergegas balik keumah sbb nora nk dtg ambik muffin ni..sampai jer umah sempat2 ambik gambor nora pn sampai...yolar dr bt13..bukannyer jauh...sembang jap...nora balik jer k.cuit chocz plak sampai...tak sempat masuk umah pun sbb nk tolak terus ke kuala kangsar..sekian shj utk ari ini...wasalam..
moral hari ni...tempah kek awal skit takut nxt time takde rajoki...kesian kt famili...

No comments:

Post a Comment