Thursday, June 17, 2010

kek golf n chuggington...

salam dari kek irabakeri...mm bau kek coklat lar..hehe..itular agaknye jiran tetangga sy..bila ade jer tempahan yg masuk..sy ingat lagi semenjak menjual kek dulu jiran kt umah lama selalu singgah tanye tgh buat ape tu...maka dgn ramah tamah nye bonda sy pn.esah menjawab segala persoalan jiran2 sy tu..kelakar jugak rasenye..pasal bau kek sy kadang sampai ujung blok umah pun ade..hehe..yg paling best jiran sblh lar..bila abis niaga ade kek lebih ke kuih lebih ker..mesti sampai kt umah sblh..bukan ape nk menyahut seruan kerajaan...jiran kita keluarga kite...jiran sblh pun ade yg india n china..cuma tak pernah lagi sembelih ayam masak kari same2 mcm dlm iklan tv tu..huhu..
yang ni kek golf yg sy cakap smlm tu...tempahan dari t-cher hasni special untuk suami tersayang...encik Turidi...amboi bertuah sungguh en.turidi tu yer ade jugak nk surpriz...siap nk mintak sy buatkan padang golf laagi..maklumlar kegemaran en.turidi tu katenyer...mmm..ditambah pulak dgn gambar ank2 tercinta tu..uishh..lengkap sudah lar hidup en.turidi..mmg hebat beristerikan pn.hasni tu...mmg bertuah...
cantik tak padang golf sy buat tu...gebu btul rumput karpet tu ye..elok baja nye tu..hehe..maklumlar sy buatkan padang diraja tu...actually sy tak set nk letak umah tu tapi atas permintaan t-cher hasni..beliau teringin sgt ade umah hepy family tu..so, sy pun tunaikan lar impian beliau..tak susah pun..yg penting hepi..kan kan kan...
yg ni sy zoom dari dekat gambar t-cher hasni mase beliau honeymoon kt oversea katenyer...kat sblh pulak gambar ank2 beliau 5 org tu...mmg complete lar dh tu...keluarga ku syurgaku..hehe...
hmm..dh abis kisah keluarga bahagia tu..sy beralih ke kisah kek chuggington pulak...kek ni tempahan untuk arif darius dari keramat...si cilik arif darius ni minat sgt2 ngan cartoon chuggington...mulanya sy ingat nk buat kek 3d tapi rasenye tak mungkin kalo guna krim..mungkin sy perlu mase agak panjang n kalo guna krim kurang menarik..kecuali guna fondant icing..tapi harga lak tak kena..so, sy ambil keputusan buat kek edible photo..dgn itu sy perlular buat tambahan corak kreatif supaya kek tu lebih menarik..
maka..sy pun mulalar dgn idea kreatif tu..letak gambar dulu..pastu buat sikit tasik kt tepi tu...then buat dua clown special untuk adik arif darius..takde lar beliau boring kalo gambar chuggington jer..blh gak dia main ngan clown tu sambil2 makan kek coklat tu ek...hehe..bila dh siap sy pun balik ar umah...sementara suami ku hantar kek utk t-cher hasni...sy pun lepak jap kt umah..
nk dijadikan citer...rupa2nye satu kesilapan bakal berlaku...tuhan maha berkuasa...sy call hayatie utk confirm nak antar kek..ish ish ish..rupa2 nye sy dh tersilap tarikh..kek ni utk minggu depan..mak aii..biol nye kpala otak nih...camno leh silap nih..cek cek kt diari rupanye catat salah minggu..uish..fikir punye fikir..sape lak nk makan kek nih..
dgn itu bermula pengembaraan kt otak ni mencari sape lar yg bertuah nk makan kek percuma nih...jiran tetangga dh biase dh...jeng jeng jeng..dgn ini sy mengumumkan bezday bertuah jatuh pd hari esok adalah pn.anita ismail..kui kui...tapi kena dtg ambik sdiri..heheh...dh bertuah tu kenalar usaha skit yer...tahniah...ewah...
okay setakat ini lar harini...wasalam..
moral hari ni...jgn salah catat diari laagii..nooo..nnt ramai lak yg nk jadi jiran irabakeri..huhu..gurau jer jgn mare...

No comments:

Post a Comment