Thursday, June 3, 2010

kek edible photo n harijadi cintaku...

Hepi Anniversary ke-4 utk ima mashitah...inilar kek yng sy buat bertema edible photo cake..gambar tu suami sy print sendiri dan boleh dimakan...printer juga mmg khas untuk print edible image ini shj...kerana kertas nyer daripada sugar paste...ink nye pulak daripada fruits base yg mane mempunyai halal certificate..haa jadi jgn risau sy dh tolong check bab halalnyer tu...kek kt dalamnyer plak sy buat kek choc moist memandangkan ima tu fan chocolate..kt tgh2 nyer choc fresh cream..atasnyer sy hias ngan strawberry...uish mesti si nisa(ank sulong ima-4thn) tu suka sgt...biaselar budak2 ni lar yg paling minat kek..ank sy kalo nampak kek tu mesti kena disorok...nnt dh tak rupa kek jadinyer..dia buat design sendiri..silap haribulan satu badan penuh krim...
nak jadi citer..ank sy pernah ade ceritera menyapu losen badan kepunyaan ank a.azmuli...disapunyer dari kaki hingga ke rambut...semenjak tu mmg lar kami tak boleh letak apa2 brg kt bawah lagi...
hari tu ima muat naik gambar dia kt facebook lalu sy print...sonang jer tu..jadi sesape yg minat muat naik jer gambar anda atau famili kt facebook..nnt sy print...skarang mmg lar ramai yg minat mengabadikan gambar sendiri diatas kek...cupcake..kek kawin..uih mcm2 lar skarang nih...yg penting tanya jer dulu kt sy..
kalo tak silap gambor ima ni macam kt strawberry park jer...ish ish best nyer kalo kenangan manis begitu kita dapat abadikan diatas kek..anniversary lak tu....
hmm..selesai kek ima tu baru lar sy nk mengorak langkah ke kek kak cuit chocz...diorg nk kek putih..btk cinta kt tgh2..bunga pink...baru buat krimbase dapat lar panggilan dr k.cuit choc...janji nk ambik kek jam 5ptg...tup tup beliau nk ambik lak jam12thr...aik terkezut sy..mujur takde darah tinggi...sy okay jer tapi kena tunggu sat dlm 1/2 jam tinggal nk decorate bunga n cinta tu... sy pun apalagi macam charlie chaplin lar buat kek tu...biaselar kdg2 sy kena hadapi situasi genting begini...hehe..relaks..
siap jer buat cinta tu sy pun buat bunganyer pulak...susun lar kt tepi cinta tu mcm taman bunga...barular serasi...smlm baru jer beli nozzle baru utk buat bunga tu jadi sonang n cepat sikit bunga tu siap..yg lama rosak dh...biaselar apa brg pun kalo selalu guna cepatlar rosak...
sy teringat lak kisah pakcik n makcik sy...biaselar ank ramai...bila nk beli kasut nk cari yg tahan lamer..jadi pakcik sy kata "kalo nk tahan lamer jgn pakai kasut tu mesti tahan lama"...makcik sy dh gelak...pastu ade lagi atuk sy plak cakap "kalo nk tahan lamer lagi jgn beli..dgn duit2 tu tahan lamer"...kah kah...itular lawak spontan yg hingga hari ni kami sekeluarga simpan buat kenangan...bila nk beli brg jer teringat jenaka tu..
uissh mengarut dah...sambung balik citer kek ni tadi..lepas siap bunga-bungaan tu sy pun sembur lar warna pink seperti yg diminta...oh yer cinta kt tgh tu guna piping jelly jer..express..
dh siap smua nyer sy pun tulis slamat hari jadi...settle jer terus lar ambik akak kt sek men.. hehe salah jalan tu...terus gi umah..sempat lar borak jap..minum2..kesian gak akak tu satu famili demam...tapi dh beransur okay..rupa2 nyer sosat mencari bangunan Tekun di area tasik selatan berpusing2 hingga ke bukit jalil...ish ish kesian..yg peliknyer dia slalu lalu tapi bila nk pegi tak jumpa..tular kdg2 mmg boleh berlaku...mungkin kita tersalah pandang tempat tu...
apapun alhamdulillah kek tu selesai..begitu jugak dgn tugas sy harini..eheh hari ni jer..esok blum lagi..kerana esok jumaat..so pagi pagi dh kena buat kek kawin utk cik nurul n cik najaa kiter..tak lama lagi tukar ke Puan...hehe..selamat pengantin baru..berdebar2 diaorg tu..akak doakan kome selamat..jgn risau..
moral hari ini...rancanglah perjalanan dgn betul..kalo perlu pegi beli alat GPS tu...kalo tersesat boleh jimat minyak...renung2 kan...

3 comments:

Anonymous said...

berapa harga untuk satu keping gambar???adakah mengikut saiz kek or jenis corak????

Salbiah Azma said...

Mcm mana nak tempah gambar untk dlektkn dkt kek nh??blh bgtau

Mega Livina said...

Nak tempah kek dengan gambar

Post a Comment