Wednesday, June 23, 2010

alamanda lagi...

ha ha ha..kalo ade adik sy si pedot tu mesti kate..alamanda laagi..ish ish...mmm itular rutin tuan iskandar sekeluarga...tu sbb carre4 ade kt sane..esok2 kalo carre4 tu dh bukak kt puchong..hmm..takdo laaii nk kesane nye..alamanda tinggal memori jelar..tunggu aar ujung2 tahun bila ptpl ade cuti..hehe..
kebetulan antar kek hari ahad aritu...teruslah singgah kt alamanda utk beli brg kt carre4 n cold storage..tgh jalan tu nampak lar org ramai dari atas ke bwh mcm semut bawak gula..laa rupanye si stacy anam tu nk muncul...itular situasi skarang bila ada artis yg muncul..hehe..suamiku pun offer tolong tangkapkan gambar..ingatkan nk offer tolong jaga ank kejap..ish ish..dlm tak kenal artis melayu tu..kenal plak si stacy tu..kih kih..kan ape risau bini nya hilang kt tgh2 org ramai tu..yg siduta tu pun nk ikut jugak papanye ketgh org ramai tu..aissh..sabor je lar..
dh dpt tangkap gambar..suami ajak gi..ingatkan dpt lar tunggu sat dgr stacy menyanyi...mm hampeh..yg stacy pun tot tet tot tet plak..lama lak..promo la katakan..kang duit tak masuk lak...uish baik sy blah dulu..gi carre4 beli brg..cari telur n siakap..ntah ape lagi suamiku borong sy pun dh lupa...yg sy ingat telur nya gred a..tapi besarnya macam B-..kalo B okay lagi ni tak B minus..ish ish..kalo tak ikhlas jgn buat promo..penat kiorg dtg dari puchong..nasib baik ade brg lain yg okay..kalo tak boikot jer...
yg ni plak sementara menunggu suami solat..sy ambik turn jaga si duta tu..sonang je..kasi jer mainan tu, selesai...he he..nampak tak kt muka si duta tu..ada satu tanda...minggu lepas jatuh kt tepi katil..tular kata org..walau kita jaga macamana pun kalo dh takdir nya begitu..namun alhamdulillah cepat gak baiknya..bawak gi hospital doktor kate okay..mulanya risau gak ingatkan darah dlm hidung rupanya kulit aje..masa nurse tu cuci ingatkan dia nangis sakit rupanye marah kt nurse tu..pegi aar pegi...ish ish..balik terus tido..letih marah kt doktor tu..
sy ingat dulu mase ank abg ngah pun cam tu gak..lompat punya lompat belakang nye kena almari...klinik laagi..haish..mmg lar kaya doktor tu kalo jadi jiran tetangga kami..ank2 kecil..perangai seribu satu macam..dulu mase kitorag kecik pulak bila lari2..terjatuh atuk siap nyanyi lagi 'aci2 ketuk pintu...budak nakal mmg begitu'..sambungan nya sy dh lupa...sori..hehe
si duta tu ingat nk buat peace tapi jari nya belum pandai...jadi dia tukar buat best plak..yg lawaknya papa dia panggil dia kucing sbb ada tanda..pastu dia boleh plak menyahut miow..ish tu ha tgk tu..kucing lawan gajah..kui kui kui..tular anak ku..mama kata duk diam diam..tak nk dgr...lompat jugak...bak kate sepupu sy..ni kalo kasi upah 500 hinggit pun tak sanggup nk jaga..kih kih..mmg ligat..hmm..anakku anakku..
sampai kt umah..ptg tu bwk si duta tu gi taman..kt taman jumpa amoi..umurnya 21/2 thn tapi mulut nya sama cam siduta tu..siap mcm org tua lagi..boleh tanya ni muka kenapa?..sakit aar..sian..dh tu main sama2 ngan siduta tu kejar burung atas rumput..burung2 tu apalagi cabut lari ar..bila nk balik..tomorow lagi ar..bye bye oltraman..haa sudah..ank aku jadi ultraman pulak..ish ish...kejap kucing kejap ultraman...kih kih..
moral hari ini...hati2 ngan ank kecik..bukan nya tau bahaya...

No comments:

Post a Comment