Friday, May 28, 2010

rich choc cake...

haa..pagi ni masak rich choc cake yg ditempah untuk ptg ni..yelar ari ni kan cuti am..sy gak yg xde cuti..uwaa....jadi xdelar sesi balik kg cam org lain tu...kek ni sy guna resepi choc fudge...so choc nyer mmg ler byk skali...
tu diaa..kek yg dh siap masak...masa nk keluarkan dari tin ade lar sbiji tu terpecah la pulak...jadi bawak ler balik untuk santapan si duta tu hehe...tengahari sementara tunggu kek sejuk balik umah jap...suami nk gi solat jumaat..jadi sy balik tido jap..letih sikit badan nih...smlm ulang alik ke t.intan..kesannyer arini..hehe...
jam2ptg..suami dh balik dari solat..terus mandi sembahyang jap...gi balik umah lama tu buat kek...sapu coating tu...masa letak choc kt tgh2 kek tu nampak lar kek tu hitam bebenor...tapi tadi tgh dh rase kek tu tak pahit pun malah rasenyer lain dari kek choc.moist...cara buat pun lain...bagi sy kek ni lebih sedap..tapi xtau lar org lain...
mmm..yg ni sy letak almond nib kt tepi2 kek tu sbb nampak kosong kan...tapi sy kena tanya bos dulu..boss kasi green lite...jalan daa...hehe
wokeh...kek hari ni dh settle..sonang ati den...timakasih lar kpd yg order tu yer...k.su...k.ita...k.nora..tak abis2 support irabakeri ni...alhamdullillah...tanpa kalian sape lah sy ni...ewah...kdg2 tu rase malas juga nk teruskan membuat kek ni...suami pun dh bagi green lite untuk berehat..tapi rase sayang lak kt brg2 tu...bukan sikit2 memori nyer...insyaallah selagi ade kemahuan sy ditambah pula dgn sokongan teman2 yg order tak jemu2 tu..sy cuba yg terbaik...tima kasih banyak2 yer...
aik cam kenal jer...hehe...kabur lak gambor ni...siduta tu tgh menikmati kek tanpa coating..kalo tanyer kt dia smua nyer sodap...tapi xleh kasi makan byk2 nnt dia xnk makan nasi...kalo kenyang takpe...ni tak mlm karang bangun susu berkali2..yolah tido perut tak kenyang....ish ish..
okay lar esok nk sambung buat kek kawin lak...si Ain Nurlee and Pauline...berdebar2 ni...tak sabor rase nyer...haih boleh ke sy buat kek ni...hehe..

No comments:

Post a Comment