Monday, May 24, 2010

kek buah pn.yati...

hmm...hari ahad hari yg memenatkan n memeningkan kepala...ulang alik ke teluk intan...bukan lah sesuatu yg mudah bagi sy...bersama suami n ank 2thn tu....dlm keta dia makan donut n roti..pastu nk minum lak..pastu apalagi tak duduk diam...muntah plak...mungkin mabuk perjalanan atau terlebih lompat..ish ish...nasib baik tak kena keta...berhenti tgh jalan ade kedai jer..plak tu org tu rehat..nasib baik ade budak kt situ..oklar...nampak paip terus mandikan siduta tu...tular nk tinggal kesian..dibawak dia pelbagai...sampai jer hospital siduta tu tido lak...ish ish..solat jap...terus angkat dia gi jumpa atuk n opah...sambil tu siduta tu main ngan sepupu sepapat yg ade..sy pun dapat lar baca yasin jap...lepas isyak baru tolak balik ke puchong...jam 12mlm baru sampai...
pagi isnin...sy kena buat kek buah untuk pn.yati...oklar tu...cepat2 tangkap gambar..yolar x nk kes lupa ambik gambar lagi..hari sabtu ari tu lupa nk tangkap gambar kek org tempah..aih lantakler...maleh nk fikir...mase tu otak berserabut dgn mcm2 hal...skarang dh tenang...ok lar hidup ini mesti diteruskan dgn reda n ketabahan...insyaallh...
ha..dh selesai pun kek buah tu...susun buah peach,kiwi n strawberry kt atasnyer..pastu kt dlm pun ade buah gak tapi dh cincang halus...bior sonang nk makan ek..hehe...pastu kita guna krim segar supaya rase nyer sesuai ngan buah buahan tu smue...kalo guna butter cream rase nyyer macam tak masuk lar...lagi2 kek buah tu dari peti ais mmg sedap..rase cam aiskrim lar..hehe...rugi sape tak try tu....tak caye tanyer pn.yati...hehe..

No comments:

Post a Comment