Saturday, May 8, 2010

bezday party nurin, alisya n shifa.....

Hari ini irabakeri membuat kek 3kg untuk bezday 3 girl....hmmm special tu....lagi2 jiran...Pn.Normazla n En.Azhar...Beliau ingin membuat parti harijadi untuk ank2 tercinta berkonsepkan 'alice in wonderland'. so kek yg ditempah pun berbentuk 'crown'..yolah setahun skali kan...boleh dikatakan inilah 'party of the year'.....hehe...mmg menarik tu...siduta tu pun enjoy nampaknyer....
mula2 sy cover tepi tu ngan coklat pattern..pastu buat kek kecil bentuk love...utk bentuk keliling kek..yo lar nk kasi nampak crown tu.....pastu krim ler...apalagi... ish risau gak camne nk buat ngan kek ni ok ke tak..boleh ke sy buat kek yg memenuhi citarasa pn.normazla sekeluarga...hmmm..fikir punya fikir buat jelar...hantamlar labu....asyik fikir jer bila keje nk siap...
bila siap susun btk love tu...kenalah tutup ngan krim supaya nampak bentuk love tu lebih menarik...sy ambil choc pattern btk love susun kt keliling kek...haa kan dh nampak sikit rupa dia...hehe
bila dh siap krim sy pun tambah hiasan lagi ngan choc2 yg lain....biar nampak lebih menarik..bila nampak ok..sy pun krim kan tepi2 kek tu... bhgn tgh tu saje jer biar nnt nk letak sesuatu...jeng jeng...apatu yer....
haa...ni dia kek yang dh siap....sy letak gambar birthday girl tu..shasha..nurin n shifa... abislah si muka si nurin, shifa n shasha kena makan...huhu
hm...yg ni plak mini cupcake untuk bezday girl..kebetulan ada cupcake org tempah lebih...gambar kecil diaorg pun ada...hm buatjerler cupcake designs tu....lepas dh siap semua kerja..sy pun balik umah...siap2 nk gi ke parti tu...
Amboi....sempat lagi nk merakam produk2 irabakeri tu ngan siduta tu yer..hihi...almaklumler takut terlepas nnt...yolah siduta bukan mau duk diam kang kek entah kemaner...dia nyer entah kemaner...
sampai jer kt umah pn.normazla....dh tak sabar diaorg tgk kek tu terus jer tangkap gambar...emm..bukan main hepi lagi 3 girls tu yer...aik..awat nyer shifa tu..senyum ckit cyang...
mmm..itular bonda2 yg sanggup buat apa shj untuk keriangan ank2...mmg sy kagum ngan ibu2 disini especially pn.normazla...semuanyer peramah....seronok berjiran diaorg....
ewah..kecil2 lagi dh pandai posing tu...mula2 susah gak tapi bila semua org nk tangkap gambar dia terus ok....ni leh jadi model gantikan aleeza kasim ni...hehe..
oiit..inilar taiko2 di 'alice in wonderland'...mm boley tahan ni...sok dh besor jadi ape lar ni yek...teringat mase kecik2 dulu badan sy sihat cam tu gak..tapi bila dh besar lemak hilang lak...ish ish....
aik..buat per tu firdaus....nape tgk kakak tu...sementara menunggu ketibaan clown... semua nyer relaks dulu...yolaar clown stuck kt jalan jem.....
Ha..dh sampai pun...bukan main seronok lagi kanak2 yg ada....macm2 yg dipersembahkan..yg menariknyer ade...'dance with the clown'...'magic bird'....'magic ring'..n more else...all is fun....
ok..lepas persembahan clown...its time....nyanyilar...happy birthday to nurin..shasha n shifa...
mm..nurin tgh potong kek..uih tgk yg kt sebelah2 tu x sabar nk makan tu..hehe
yang ni plak shifa tgh menikmati kelazatan kek...almaklumler bezday girl dapat dulu...
ish ish ish..banyak nyer pinggan yg tgh menunggu tu...dh tak sabar tu...sampai ade yg ingat kek tu dari 'secret recipe'..hehe...bestnyer....
amboi shasha x tgk kiri kanan dah tu..yg penting makan...
Lepas abis jer sesi potong kek...makan kek...tuan rumah pun mulalah memberikan 'gift pack' sebagai tanda penghargaan kepada tetamu yg dtg...mm....selesai lah sudah bezday party untuk nurin, alisya n shifa....lebih kurang jam 7...sy pun pulang ke umah...yg kelakar nyer si duta berlari jer nk balik umah..dia leh ingat jalan keumah...apalagi berkejaran lar mama n papanyer gi tangkap dia..ish ish..blum salam lagi..patah balik....salam dulu..baru ler balik....ank2 skarang kena diajar budi bahase...nnt terbiasa balik tak nak salam...btul tak?...hehe....

2 comments:

yatie ibrahim said...

santik2 seh kek kt sini...time ada promo jgn lupa bgtau yer...ihihihih nk try test tgk :)

ira-bakeri said...

ok..dh add nama kt zirawati?

Post a Comment