Thursday, May 27, 2010

kek tiramisu

aik...sape punyer cinta tu ek....kek tunang ke ni...haa..tular ingat kek bentuk cinta hanya utk pasangan je ker...ish ish..kek ni puan Amy tempah untuk ibu dan bapa tercinta...actually beliau tempah kek bulat ajer tapi ade bentuk cinta kecil kt atasnyer...tetapi..jeng jeng..sy ni blurr sikit termasak kek bentuk cinta..ish ish nasib baik puan amy tu sporting org nyer...hehe sori ek...beliau nk design bc4...ok lar tu...
sepatutnyer sy buat kek tu hari khamis pagi tapi memandangkan sy kena ulang alik ke t.intan menziarah atuk...so sy buat hari rabu mlm..oklar tu..tiramisu lagi lama laaagi sodap...
memandangkan puan Amy nk celebrate ramai2...eloklar ade design atas kek tu..barular rase complete n puashati kan...jadi sy pun cream ngan coffee...bior rasenyer terus ngam ngan kek tiramisu tu...
Ha...design kek bc4 tu mmg lar byk bunga bungaan...mase buat tu rase mcm banyak nyer bunga...bila dh siap syok gak..coz nampak menarik ...bila dh siap tulis..k settle...
mmm..pagi khamis sy bertolak ke t.intan bersama kak ipar...suami pun join gak..risau tu...
sblm sampai t.intan singgah kt pejabat agama...haa haa..ingat nk buat ape ker?...tu kak ipar sy hilang sijil kawin...yg lawaknyer tak ingat bila hilang...mungkin mse pindah umah dr puchong ke banting...tau bila..haha..6 thn lepas..so...slamer 6thn ni dema tu tak perasan lar sijil nyer dh hilang...hehe ketawakan org ni xsedor sijil sekolah dulu pun semua dh entah kemaner...esok kalo nk mintak keje ker...haish..xtaular....gaji rm500 jer kot...kihkih...oklar drpd menganggur...
aik...ank sedara aku ni pun nk join gak...hehe...kasi can lar kt dier...mane tau abg.long kt qatar pun tgk...hehe..ank sulong nih mesti xsangka ank nyer dh besor panjang..bapaknyer awet mudanyer...nape lar aku xde camtu ek...tua tetap nampak tua...hihi
ha...yg ni member lama irshadiah dulu...namanyer k.sharifah md.noor..keje kt pejabat agama tu...ank dh lima tu...tular kekadang tu malu gak...org lain ank dh byk..sy duk satu lagi...ish ish...kali ni sy cepat2 ajak beliau bergambar..yolar nnt takut mcm kes a.tapa tu..syok sembang..lupa ambik gambor kenangan..last jumpa akak tu mase kawin lebih kurang 8 thm lepas..ish lame tu...kalo ank kecik dh masuk sekolah dh tu......k.pah k.pah...rupa dia same cam dulu...tapi dia kata malu sebab berisi...dia xtau sy pun berisi gak mase thn lepas...penangan ubat nenek tu ade kurang sikit lemak kt badan..tu pun bukan cam asal tu...
dapat je sijil kak ipar kitorg pun terus gi hospital...dgr citer...pagi td doktor masuk kamera kecik nk tgk kt dlm perut ade masalah ke tak?..ish ngeri gak...tular smlm diaorg kater atuk ade makan sikit...tapi harini masuk air jer...ada kesan bius lagi...aih x tau lar kalo dh kt hospital ni mmg lar mcam2....habis jer waktu melawat kitorg melawat ibubape kakak ipar kt parit 21...sblm tu singgah tapau mee rebus kt mastan ghani...kt situ kalo raye mee rebus nyer mmg lar cepat jer dh abis...abis ziarah makcik pakcik kitorg tolak balik ke puchong...gi antar kek ke bangi lak...baru lar balik umah..settle kan semua keje...alhamdulillah...leegaa rasenyer...

No comments:

Post a Comment