Sunday, May 9, 2010

Mother's day celebration....

poem for mother's...
I often contemplate my childhood, mum...
I am a mother now, and so i know
Hardwork is mixed together with the fun;
You learned that when you raised me long ago...
I think of all the things you gave to me,
sacrifice, devotion, love and tears...
Your heart, your mind and your soul...
just because you loved me...

Hmmm...inilah kasih seorang ibu..yang tidak tergambar dek kata2...kasihi ibu sebelum terlambat....
Sekalipun hidup penuh gelora didalam keluarga....sedangkan lidah lagi tergigit..inikan pula hidup berkeluarga...mintalah kemaafan dari ibu tercinta sementara berpeluang...bak kata pepatah 'air dicincang takkan putus'...sekalipun jauh, ibu tetap dihati....
hmm...setakat ini irabakeri sangat berterima kasih kepada Rina Collection yang seringkali memborong kek promo kita ni...
Ha yg ni kek pergi ke Putrajaya...nak celebrate mak nurul nadyrah kat sne...tapi maknyer suka makan kek blueberry...so sy pun tukar ler s'b ke b'b...hehe tq...
Kepada yg menempah tu tima kasih bebanyak..minggu depan kek hari guru plak...ha jgn lupa yer....
Yang ni peminat chz cake...ala..member2 suami pun mmg ler minat chz cake...mmm lazat tu...
Yang ni sme ler kek ditempah utk hari jumaat hari tu..hmm..untung sape jadi mama nyer tu...blum hari ahad dh di raikan hari ibu..mmg bertuah...
Aik kek aper yang hitam bebenor ni?...hehe..tu ler choc chz cake...ada yg tempah untuk harijadi...mula2 tu risau jugak..eh boleh ker sy buat chz cake choc cam secret recipe tu....Yang order tu pun bukan main suka makan chz cake...ish ish hantam sajalah labu...blum cuba blum tau...biase nyer buat chz marble..tapi diorg nk pure choc...mmm sy kasi kaw punyer..tu yg hitam tu...lepas masak takut gak..gelap sgt...rase2..mmm terasa nikmatnyer...tu baru buat dalamnyer...blum decorate lagi...
hahaha...jgn takut ini kek irabakeri yg buat...ate..kena lar belajor tulis cina skit2..hehe..nak kembang busz ke nogori china sok senang...amacam boleh baca tak tulisan tu..tular dulu kecik2 mak x antar tusyen klass cina..kihkih...susah juga tu...kang kurang satu line...haaa lain plak maksudnyer...tak ke malu ngan ipar duai....
Yang ni sy ambik gambar dr tepi...bukan ape nk nengok kiwi tu ...bukan main meriah lagi...inilah dia choc chz n fruits cake...ha mmg meletup...rase chz...decorate fruits type..marvellous...complete....
Yang ni plak oren chz cake...ade lar customer tu order...pastu en.laurent (jiran sblh umah irabakeri) mmm mmg fan chz cake...siap bagi 'green lite' lagi...whenever i make chz cake automatic he's order one... yolah..takkan lar nak tgk jer chz kek tu lalu kt tepi pagar..haa mesti tarik satu biji masuk umah..hehe.. 
mmm...ini kek pagi2 lagi sy dh buat coz kek ni nak pegi penang...untuk Haikal bezday...ambok dik jauh nyer bawak lari kek tu..pelahan2 nor....kirim salam kt tok2 kt kg yer...
kuih serimuka n cupcake kosong tu diorder oleh pn.nora 2 ari lepas...yelar buzy ngan parti untuk pn.normazla tu...skarang masuk jugak lar..mane tau ade gak yg berkenan...
Alhamdulillah...settle semua kek hari ni.....sy kena ikut suami gi klang antar kek...yolar dia pun x biasa ngan klang...kang sampai kebgn datoh lak...silap2 terus ke pulau 9...kahkah...nak cari umah pn.saraswathy pening gak...add nyer jln sg puloh 9....cari punyer cari jumpa jln sp 14..oh dh dekat nih...masuk skit jln 8...ish berpusing2 ler..nasib baik jumpa, kalo x dh nk balik dh tu...apapun gembira rase hati bila kek tu dapat disampaikan ke ibu tercinta....ewah mcm jejak kasih lah plak...padahal antar kek jer....
..
irabakeri sempat merakam gambar kenangan keluarga pn. saraswathy yang menerima kek surprise sempena mother's day...tanda kasih seorang ank di perantauan..
fuh leegaaa...onthe way balik antar kek kt subang lak...pastu pekena jap mcd...almaklumler perut dh menyanyi...kalo ikutkan mau ajer sapu bersih 4 set tu..taapi ishh..xyah ler tinggalkan utk org belakang...dulu mak pesan kalo makan tu mesti ingat org kt belakang jadi order 2 set cukupler....
Ingat sampai umah dapat rehat jap..opss lupa lak...siduta kena kuarantin kt umah...sakit mata skit jer...kena bawak gi klinik...ish ish siann dier...semalam terlebih lompat..cuaca lak panas...tapi lepas makan ubat ok lar tu...
Ok kepada semua ibu2...mama...mummy..umi....n sewaktu dgn nyer...sy ucapkan SELAMAT HARI IBU....

No comments:

Post a Comment