Tuesday, May 18, 2010

rainy or sunny day??!!...

Hmm...hari ni hujan lebat...tapi keje mesti diteruskan...kalo tak nnt miss sooru...hehe...on the way gi antar barang ke ptpl.s.alm...mg ni diaorg last wk...nxt wk cuuuti....syok aaa student2 tu...dapat lepas dari cengkaman chef2 kt sana tu...huhu...leh enjoy ya...actually bukan senang nak bergelar chef ni..mcm2 nk kena jaga...quality control lar katakan...nak antar ank belajar kat ptpl tu pun kenalar sediakan ongkos nyer berbelas ribu gak...ha jadi sementara ank tu kecik kenalar keje keras dari skarang..tapi jgn lupa dia punyer agama yer...insyallah berjaya dunia n akhirat..bukan senang nak seimbangkan semua tu...
Haa...ni sompat lagi pose ngan salah seorg chef disana, chef amir...sambil menyelam minum air...manalar tau esok2 chef tu lak yg mengajor si duta...kecik2 kena kasi lekat chef tu punyer aura yer...hehe..ni kes mengampu lar ni...
ha ni salah satu kitchen kt sane....kosong ni kan ape tgh break...jgn ingat tutup lak...ni sunyi jer tapi kalo time ada student...ish ish tak tau nak kata ape...bingit telinga...dapur lar katakan...mmg buzy...
Lepas abiss jer settle kan brg yg diantar...kitaorg pun balik puchong..singgah jap kt pasaraya hero yg baru bukak kt taman meranti jaya tu...almaklumlar tukan rumah kedua kitaorg selain tesco n giant..hehe...kt mana brg promosi kt situ lar kitorg ade...yg pelik nyer pasaraya hero tu bukak dekat sgt...lagi satu kt bt14...kira2 sblh kg ajer...ish ish...ape ke hal nyer tu...
sampai umah...ish ish dah lame tak kemas kebun tepi umah ni...tengok2 pokok betik tu pun dh besor panjang...yolar semenjak online kek ni...dgn masalah pekerja...ish ish..kesian taman tu ha...kebetulan ada org nk keje ni panggil kemaskan kebun tu ha..bior berseri balik...skit pun jadilar....kebun tu pun dh lame tak dibaja....
ish ish ...pokok pun dh menjalar tak tentu hala tu...yolar cikgu nyer dh lama tak ajar dia....hmm..pokok menjalar ni tak tau lar ape namanyer...tapi mase balik kt umah opah siah ambik btg pokok jer...ha tumbuh sebesar itu...yg kelakar nyer pokok ni elok tumbuh kt sini..tapi yg kt umah opah dh xde..pastu bila opah dtg...dia ambik btg nyer utk ditanam semula kt kg...dia kate cantik..ish mcm2 ler....pastu makcik teh depan umah pun suka gak...lama2 satu taman umahnyer pokok ni jer...hehe...yolar pokok ni senang di jaga cuma kena cantas lar...kalo tak nnt macam boleh tutup sebijik umah...
oish...mujur lar pokok2 ni okay...kalo tak ape nak jawab ngan bonda bila balik puchong...pokok2 tu kering...den kono marah laiii...pokok periuk kera den dh pos laju ke ipoh...kering...mesti mak marah...ishh sori lar mak...salah kera tu tak keluar periuk...kihkih...
ha yg ni nama inggeris nyer 'japanese rose'...kalo melayu nyer tau ape...mak kate lidah cicak...ada org kate tanaman tutup bumi...ish hantam jelar..yg penting mmg kesukaan kami sekeluarga...bila time pukul 10 pagi kitorg sampai duduk kt bawah bumbung tgk jer bunga2 tu kembang...mmg le cantik....subhanallah...kan ape pokok2 bunga ni slalu mendoakan kita...moga berkat rezeki n diberi ketenangan minda...isyallah....
okay lar...time skarang ni cuaca tak menentu..pagi2 hujan...ptg2 lak panas...haissh..dunia akhir zaman agaknyer...sama2 lar kita mendoakan kesejahteraan bumi yg kita cintai....banyak2 lar menanam pokok...kembalikan seri bumi kita yg gersang...salam dr irabakeri....

1 comment:

ira-bakeri said...

kalo ade yg minat pokok tanaman hiasan umah...meh ler kongsi ide ngan irabakeri yer...

Post a Comment