Sunday, May 2, 2010

ice cream cake....

hari ni irabakeri kena buat ice cream cake....special utk adik ipar yg sedang mengandung n mengidam plak icecream cake..ish ish mane plak dia tgk ni...mujur ler dia nak ice cream cake..dibuat nyer dia mengidam kek rusa ker...kek burung unta ker...hii...mane nk membuat nyer...tapi keje lak banyak ari ni... aii..kena pegi beli brg ptpl...kena buat kek utk cheq laagi...kena fikir kek mother's day lagii..tapi xper...slow slow..relax n steady...kita on one by one....
Aik...rajin nyer si duta ni.. pagi2 lagi dh buat keje sekolah...hihi bleh masuk sekolah awal ni...lum 2 thn leh antar gi tadika ni ader potensi..hehe...siap post depan tangga lagi tu...bukan ape tu nk check mama n papa nyer dh gi keje ke blum tu...hi mandi blum....terus jer gi menulis....tu kalo nk ajak mandi susah taapi kalo dh mandi bukan main lama lagi...
Ha... ni anak bongsu abg ngah(ank azmuley)...ish ish sibuk betul nak mengangkat badan tu...
Sempat lagi nk posing tu..ingat org nk ambik dia la tu..hehe...sori ler acik sibuk....
oo..ye ye.... abg ngah ank ko dh pandai merangkak...pedot panggil mak tgk cucunyer dh merangkak tu...hehe...hiii...ni kalo layan budak2 ni x jadi keje nnt..

lepas jer sarapan gi tesco...destinasi pertama ari ni...jam 10-12tgh...dh borong penuh keta..balik umah dulu coz nk buat kek....hish..kejor sna sni....apa nk buat dh nasib...
Ha ha...iniler kek nyer...rentetan dari kenduri choc.moist tu...ate nk buat maner...ramai peminat nyer..hehe...xper ler aaaa rajeki....pastu gi antar ke bangi coz akak tu x dpt dtg ambik sdiri..xper ler kita antar...skali skala...
abis jer antar kek pusing balik gi giant lak...borong beras n nescafe...pastu gi pasaraya hero lak...ituler keje suamiku...kalo mata sy bersinar2 bila buat kek...mata suami sy lak bersinar2 bila dpt beli brg harga promo..hehe
sampai umah dh jam 8....sambung buat kek ice cream tu...tadi tgh dh keraskan icecream dgn kek..mlm ni tinggal nk decorate ajer...tapi rase mcm kureeng menarik lak kan?...
mmm...tau dh rupenyer kurang hiasan...maka dgn itu sy pun tambah ler mcm2 pattern choc yg ade...sekian lah shj kerana ari ni sy kekeringan ide coz esok jam 6pg dh kena bangun...nk uruskan brg2 ptpl tu...yolah dema order mcm nk bukak mini shop lak...mak aii..tapi..aa rajeki..hehe..good nite...

2 comments:

Anonymous said...

wawwwww!!!!!!!!!!!!..menarik..tertarik...mmg de boom!!!...kek ais krim nih..harga bape plak kak...

Anonymous said...

harga biasa RM54,diskaun utk member fan box 10%,RM48 aje

Post a Comment