Thursday, July 22, 2010

cupcake hantaran...

salam..
yang ni adalah cupcake hantaran warna kuning...
biasanya kek ni 1 box dlm 25pcs..
isi kek tu choc moist..
hmm..org melayu mmg lar suka sgt ngan choc moist nih..
rasa choc yg pekat tu...
buatkan perut ku berlagu merdu...
hehe sabor ye..
m.yang ku...
 nk sponsor ank membernya kt putrajaya..
memandangkan ada ank sedara membuat kek..
maka dgn itu beliau tumpang sblh kaki..
hhee...

yang ni plak rich choc kek..
kak cuit choc tempah nk balik kg..
mane laaii tu kalo tak ke kuala..
hehe slamat pegi n kembali..
sy doakan..
yang ni mini kek utk vip..
ala.. mase pakcu kawin aritu..
sori aar lupa nk ambik gambor byk2..
bukan apa..
takut ade yg tak cayo..
kek yg ade bunga nih ramai yg minat..
biase nya org kenduri dh maleh nk rebus2 telor lagi..
kalo di kira kos..
baik ler order jer ngan irabakeri..
lagipun boleh pilih mcm2 cupcake lagi..
cuma pilih jer nk gred yg mana..
gred A..B..C..D..E..
haa..same lar mcm beli telor ayam tu..
nk murah dpt gred E...
nk cantik dpt gred A..
apapun tepuk dada tanya poket...
kui kui kui...
sy pasti di era zaman teknologi ni...
pasti ramai yg mempunyai telefon bimbit kan...
takkan takde kot...
 opah2 veteran pun dh ada telefon bimbit kan..
cicit2 yg baru sek.rendah tu pun tau nk ada telefon jgak...
tapi adik2 tau tak?//
 apa ciri penting sebuah telefon bimbit...
haa..jom kita siasat....heehe..
yg pertama..
dari segi liputan nya..
kalo nk beli telefon bimbit tu pastikan dulu isyarat perkhidmatan yg mana lebih kuat n jelas kt tempat tinggal atau kt tempat kerja...boleh dptkan peta liputan yg disediakan oleh sales man tu..jgn main beli jer..nnt menyesal sbb kt dlm rumah asyik takde isyarat...tension tu...
yg kedua...
mutu panggilan...
kalo boleh dptkan set telefon bimbit yg menyokong isyarat digital sepenuhnya...kt malaysia ni penyedia perkhidmatan terbaik adalah maxis n celcom utk mobile comm..(GSM) n time telekom, tm, mobikom, digi utk personal comm..(PCN)..cuma kdg kala tu mutu panggilan agak kurang baik masa sesak atau hujan ribut..hehe
yg ketiga...
harga..
kalo boleh tgk harga telefon yg berpatutan..servey dulu kt byk tempat..jgn suka terus beli jer..bahaya tu...mmg byk promo yg ditawarkan dgn potongan harga n hadiah menawan macam mega sale tu...no..no..
pastikan harga sepadan dgn fungsi n ciri2 nya..kalo nk slamat cari lah telefon bimbit yg ada jenama kerana mutu nya lebih terjamin...
yg keempat..
mesra pengguna..
haa yg ni maksudnya bila memilih telefon yg sesuai dgn keperluan adik2 lar..dari segi rekabentuk hingga ke ciri2 nya...seperti yg dh biasa dgn jenama nokia maka mudah utk memahami set telefon tu...kalo dh biasa ngan ericson beli lar yg tu...utamakan keselesaan ketika memegang  n mengguna telefon tu...
yg kelima...
perkhidmatan tambahan...
bagi adik2 kecil mungkin telefon bimbit yg diperlukan adalah yg simple n cantik shj..namun bagi yg berkerjaya..mungkin anda memerlukan telefon yg lebih canggih yg ada perkhidmata tambahan eg faksimili, mel, persidangan tel n etc..pilih lah tawaran perkhidmatan yg menyediakan mutu yg lebih baik berbanding harga yg murah...
jika puashati ngan khidmat tu barular tgk kt aksesori tambahan eg bateri, cas, antena, h'free n etc..
yg keenam...
perkhidmatan pelanggan..
kalo boleh belilah telefon bimbit ni dgn kedai yg ada perkhidmatan pelanggan yg cekap, cepat n berkesan..so, bila ada masalah cepat boleh settle...


No comments:

Post a Comment