Monday, April 24, 2017

Mickeymouse cake

Assalamualaikum..
Salam sayang dari kak erah buat semua..selamat bersantai2 bersama jeluarga arini..sambil2 tu blh lar membaca kesah2 menarik kt blog irabakeri ni kan kan kan...klo still boring jgk..haa pekata try pulok resepi2 lazat dari dapo kak erah..mane lahh tau cik abang semakin sayang..tak moo dahh gi lepak kedai mamak..hahaa..

Arini kt dapo kak erah keroje mcm besa..klo dapo tak berasap bos besaq meroyan pula...tu yg kerojer thu..tp pkje tu dari smlm ngan arini gilir2 cuti..klo idak buat gitew pkje plok yg meroyan..kahkahkaka...kesian kt bbdk nii..nengok org laen gi jln2 dema terperuk masak roti..haa pegilar jln2 pkje2 kesayangan irabakeri yer..besok dtg keroje dgn semangat menggunung tau tau tau...hehee

Oklar put aside kesah2 dapo irabakeri..jom citer pseii si mickeyy nii..Dolu2 mase kecik2 kome pun mesti mcm kak erah suke bbnor nunggu citer mickey ni kan kan...ingat lagi tak lagu lama mickey ni bila nk stat citer..hehee jom nyanyi..kite buang stress sambil buang tebiat..hihii
🎀🎢🐭🐭🎼♩
M-i-c-k-e-y-m-o-u-s-e
mickey:it's me
M-i-c-k-e-y-m-o-u-s-e
It's the mickey mouse clubhse come inside,
Its fun inside
It's the mickey mouse clubhouse roll call!
Donald donald :present
Daisy daisy: here
Goofy goofy: hyuck here
Minnie minnie: hi here
Pluto pluto: ruff ruff ruff
Mickey mickey: right here
It's the mickey mouse clubhouse come inside..its fun inside

Oklar..semangat pun dh dtg lepaih nyanyi lagu mickey..hahaa..jom citer psal kek plok..kek gula fondan cokelatt mentega yg pekat dan lazattt bertemakan mickey mouse yg cute mute thuu...di tempah khas utk meraikan ulangtahun kelahiran baby ar-rayyan turns3 dan bby Daneyla turn 1...smoga kedua baby shat dan ceria sllu slps menikmati kek mickey irabakeri ye..timakaseyy kpd agen tett nett nett irabakeri..Anda tahu siapa dirimu yg hebad itu..hihii muah muah

Di sebabkan kek gula fondan sgt2 mendpt perhatian pelanggan irabakeri...jom kak erah kongsikan resepi kek mentega yg lazat nii..biasa nye kak erah menggunakan kek cokelat mentega atas pilihan pelanggan..namun, sebenarnye byk lagi kek mentega yg sesuai utk kek fondan..Antara laen kek mentega kulit oren nii...jom try..sedap kome..mmg ada pelanggan yg orde kek aje tanpa sebarang hiasan dgn irabakeri sbb org tua mereka menggemarinye...
Bhn2:-
Butter 90gm
Margerin 170gm
Gula 284gm
Tpg kek 340gm
Susu tpg 30gm
Baking soda 3gm
Orange jus 1bj
Telor 300gm
Kulit oren parut 228gm
Walnut 30gm
*** putar hingga gebu gula dan mentega..pastu masuk telor sebj demi sebj..pastu baru masuk tpg kek dan laen2 perlahan2 ye..blh la bako suhu 160c hingga golden brown..nk tau masak atau tak cucuk dgn lidi..klo x melekat kira masak le teww...

Oklar..hakikatnye membuat dam mencuba resepi baru ni mmg sronok tapi harus d buat dgn teliti..nampak mudah tapi klo tak buat btuii2 mmg tak menjadi le jwb nye..
Kaedah nye..baca resepi btui2..cari bhn2 btuii...in sya Allah..gagal sekali tu perkara biasa...
Doakan irabakeri sllu yer..amin

No comments:

Post a Comment

irabakeri Tcher's day story

Assalamualaikum.. Salam jumaat yg mulia..Smoga kita semua d berkati dan d berikan rezeki kesihatan yg cukup utk meneruskan segala usah...