Friday, April 14, 2017

irabakeri NEW lava cheese

Assalamualaikum..
Salam jumaat yg barokah buat semua umat islam yg d sayangi..kak erah doakan moga pelanggan2 irabakeri shat2 belake d samping keluarga terchinta..
Haa kak erah...?!!Kami di irabakeri shat walafiat..menjalani rutin bakeri spt biasa..kdg kala stress jgk melayan temphn..namun, bila tgk sales senantiase ade thu..syukur lahh..walopun letih patut bersyukur kerna bkn mudah nk dpt rezeki mencurah2 kan kan..bila dh Allah kurniakan tu jgn merungutt..sentiase bersyukur..salah satu tanda org bersyukur itular pabila kurangnye merungut..itu susah dan ini susah..kan kan...

Pagi ni, kak erah tambah lagi perisa kek cisleleyy yg baru iaitu stoberi..masih mengekalkan asas kek span..cuma topping tu kak erah siram xtra sos stoberi yg pekat dan menyanyat hati thu..rugi sape yg tak beli..kikikiii..merah nye mak ngah..💟💖💗💞🔥🔥🤗🤗

Arini jugak, tempahan jiran kak long teman..esok ade kenduri utk ank sambil tu orde cistat bluberi yg lemak berkrim nii..tapi yg mini..cute mute..sekali ngap jer..hihiu
Mmg menjadi kebiasaan klo kenduri kendara, mini tat tidak kira lah mini tat buah ker, atau mini tat choc ker..memang menjadi kegilaan pelanggan irabakeri..mungkin d sbbkn ianye comey dan senang nk d hidangkan utk tetamu yg bertandang...kan kan kan..
Klo berminat utk sebarang majlis blh lar wasap orde 0123481103..jgn lupa tau tau!!

Oklar..sempena hari barokah ni kak erah sharekan resepi mudah ye... Kek StrawBerry Mousse..kek ni sedap mcm aiskrim klo mkan sejuk2..klo nakk moh le kiter cari bhan2:-
Telor kuning 80gm
Susu 100gm
Krim putar 200gm
Strawberry filling 100gm
Strawberry fresh 1pkt
Gelatin halal 15gm
Air 150gm
Span kek stoberi 1 keping


Cara:-
1) masak telur dgn susu atas dapur..tutup api dan biarkn sejuk ye..tapi sblm tu pastikn kacau sebati dulu ye supaya mereka idokler bertumbuk atas dapo(berketul2 nanti..hehee)
2) masak inti stoberi..blend stoberi segor 70gm dgn air 30gm dgn gula 50gm..didihkan atas dapor pastu masuk tpg jagung sesudu kecil bagi pekat..dahh tutup api..bior sejuk gak..
3) cairkn gelatin halal tu dgn air..bior sejuk gak..
4) bila semua dh sejuk, blh lar gaul nombor 1+2+3 dgn krim putar..nampak senang bukan...Mmg senang...semudah 123 jeww..
5) sesudah itu, blh lar di lapiskan kek span stoberi dgn bancuhan tadi secara berselang seli..bahagian tepi hias dgn stoberi segor tau..barular berseni dan menyelerakan..
6) last skali, simpan sejuk dulu dlm 2jam..hias atasnye dgn inti stoberi dan buah stoberi segor..barular d potong utk d nikmati bersama keluarga..

Oklar..letih yg bbnor nye..nak kna recharge body nihh..Selamat mencuba resepi2 kak erah ye..klo gagal jgn putus ase...adat lar dlm mencuba resepi..tapi klo berjaya jgn luper anto sepotong kt kak erah yer..hihii...wasalam


No comments:

Post a Comment

irabakeri Tcher's day story

Assalamualaikum.. Salam jumaat yg mulia..Smoga kita semua d berkati dan d berikan rezeki kesihatan yg cukup utk meneruskan segala usah...