Friday, April 30, 2010

Jemput kenduri kek choc moist.....

Jam 6pg..loceng berbunyi...ira bgn ira bgn...ish ish baru nk mimpi dh subuh rupanyer....Pagi ni nampaknyer nk kena menyambung kerja2 yg belum sudah semalam...Hari Jumaat nan suci...sy bergegas kerumah satu lagi nk tulis kek k.aznah...bila semua dh settle...suamiku dh jalan bersama kek..leega sekejap..makan pagi...
Jam 7pg...robocop is back....tut tutut...tgh buat keje...hubby call...ish kacau jer..rupa2nyer nk kasitau k.aznah suka sgt kek tu (aik..bukan ank nyer ke..hehe..acah jer semualer..satu tadika..) pastu siap nk promo kt kengkawan dia...sy apalagi yeeahoo...syiok sekejapjer...kena sambung keja balik...
Ari ni sapu coating kek ngan sos coklat n zig zag choc putih jer...kalo dlm gambor tu mmg ler buat cam spider...yeler sebijik kek mmg leh..taapi kalo dh berpuloh bijik..ish x larat nyer..kang patah tulang belakang..sape susah nnt mg depan xder kek promo lagii...hehe...
Lepas dah siap zig zag choc putih seadanyer...sy pun mulalah membuat susun atur choc pattern kat sini sana...actually choc pattern tu pun xleh semua bentuk sma nnt jemu...bior dia lain2...bila dh byk2 nampakler cheerful...
Kadang2 tu ade gak yg tanye blh caye ker promo 50% ni...kenapa x percaya aa?...mmg kek 1kg tu..aa bukan dongeng bukan mimpi...sebut pasal mimpi teringat kecik2 dulu...kenduri kawin pakcik ke makcik x ingat..yg sy ingat tu ialah..hantaran berupa kek..2-3bj...kenduri blum habis xleh makan lg..opah letak dlm almari kaca..blh tgk xblh makan..mlm tu mimpi dpt makan habiss..sodap sgt.....Yg peliknyer sampai ari ni blh ingat dia punyer rasa nikmat kek tu..aaihh...Itular agaknyer nape ler sy suka sgt jual kek yg sedap2 utk org makan...Hinggakan suami pun naik heran...dlm byk2 keje bila buat kek ni mata sy akan bersinar cam doraemon...hahaha..xder lah sampai gitu...
Buat punyer buat keje ni dh jam 3ptg...Ingatkan byk lagi keknyer..rupanyer dh tinggl lagi 8bj...ok to be cont...by tmrw....Apalgi balik daaa....
Kek utk dihantar hr jumaat setlle...Ha keje suami ambo lak gi antar kek kpd yg di order tu....
Kadang 2 tu kesian tgk suami tu ha...nk melayan kerenah ptpl...pastu kerenah irabakeri...sabor btui dia tu..hehe...aaa sebenornyer laagi besst.
Eh...korang smua dh siap ker nnt ade kenduri kek c.moist kt PTD...Cuit Chocz pun ader...Rina clltn...masjid bkt pch 2....umah k.suraya...sunway..pj...umah shaz ari sabtu ye....ada byk tempatnyer lagi...sy ada masalah ingatan kot...
Bila tgk kek2 tu...terubat rase penat lelah slame 2ari ni...iyolah...den tau duit masyuk..taapi ada gembira di sebalik kek2 itu..kengkawan smua tau ker?....kalo tau meh sni kasitau....

2 comments:

Hanida Lavida said...

"komen terbaik dapat kek free" ?

saya nakkkk!!
saya duduk puchong, dekat dgn rumah akak.
sure boleh amik sendiri ;)
nanti saya promote kek lazat ni :)

ira-bakeri said...

adik hanida..komen yg bernas n membina yer...good luck

Post a Comment