Thursday, April 29, 2010

blueberry choc cartoon k.aznah

Start jam 7pg...Pagi2 ini irabakeri membuat kek blueberry chocolate cartoon yang ditempah oleh k.aznah khas untuk anak tersayang...Aduhai terlupa lak nak tulis kek ini...esok pagi2 jumaat, kenalah berkejar menulis kek ni...Kek untuk Nur Farisah Aina- 6tahun....
Pada mulanya sy x tahu nak buat kek aper?....Fikir punyer fikir...jeng jeng...putar krim segar dulu...pastu cairkan choc...ternampak pattern in the sea...oraaiiit....Anak2 mesti suka ni....k.aznah nak blueberry...so buat blueberry as a island....apalagi pastu bermulalah imaginasi ku yg mengarut2 tu....hehehe....
Imaginasiku sesuai dijadikan cerita untuk mendodoikan anak...hahaha....dua ekor pikachu yg terperangkap di sebuah pulau....bermain drum untuk menggembirakan hati sementara menunggu rescue....Ataupun nyanyi lagu ibu..ibu...engkaulah....ratu hatiku...sme cam duta irabakeri tu...ari ari nak lagu tu...
kalo dari tepi kek ni nampak happening gak yer...apa yg penting malaysia boleh!

Habis jer keje membuat kek untuk k.aznah....kena kejar mase untuk membuat filling choc delite....Masak dulu inti tu kat dapur, pastu kasi sejuk sekejap...Mesti nak bagi set mase btui2...kalo tak nnt kek lembik semacam...
Lebih kurang 2 jam inti pun dah settle...cantik..kena keluarkan dr tin plak...pastu kikis tepi kek...puh...penat gak...kalo sikit xrase buat sorang2...bila banyak gini 4-5jam..perut pun sikit bunyi...rupa2 nyer dh lunch hr...rehat jap gi makan...solat....tidur(opss xleh nnt kena potong gaji daa...)

Lepas makan...sambung lagi ceritera membuat kek tu...kikis tepinyer lagi..sapu selapis choc ganache...tup tup dah jam 6ptg...solat asar...pastu baallik daa....laa...terlupa plak nak ambik gambor dah sapu coklat ganache tu...
Sampai jer kt rumah..si duta tu tgh tidur.....baru melangkah masuk..tetiba ada kt belakang..ish ish tau tau jer mama nyer dh balik...kesian gak....Kadang2 nak ajer duduk kt rumah, tapi......
Hai...tu baru jer bukak plak dia dah dtg....mama yg sakit kaki dia yg lebih2....kalo dia ada emm jgn harapler dpt urut...
Emmm...jap lagi tu mesti nak mintak lagu ibu..ibu..engkaulah ibuku...hehe..kecik2 lagi dh pandai rosakkan lagu org....ok....selamat malam sayang...(lagu faizal tahir)...

2 comments:

iRa~" said...

sgt comel tengok kek tu..pikachu main dram untuk menghiburkan hati yang lara sambil menunggu bila la nak riwayat mereka bakal ditamatkan.. ( masa dipotong nanti )..:)

ira-bakeri said...

ha ha ha...bijak jugak ko dik...ish ish kesian...akak pun x terfikir sampai kesitu....mmm..esok ada kek cartoon yg lain plak!..x sabor nk tunggu ko punyer comment..hehe..

Post a Comment