Tuesday, January 4, 2011

kek tie..

salam dari irabakeri...
pagi ni nampaknyer agak buzy..
kejar2 masa tuk settle keje..
suami plak buzy ngn busz dia..
maka sy antar produk banting-cheras..
bagaikn dr timur k barat ler jawabnyer...
nsib baik puchong kt tgh2..
bila cuaca panas terik mmg menguji k imannn...
minggu ni plak..
Li & eddy ada promosi..
maka arini kena bakar2 kek yg patut..
siann kt adik sy tuh..hehe
kena kasi angpow tuh..keh keh..
tuler sbb nyer pkeje amat penting..
kalo harapkn sy n adik sy...
mmg boley phengshan(versi daus) 
keh keh nilar cheese cake..
adik sy tuh tringin bebenor nk deco tie..
maka sy luluskn jugk ler..
tp sy rasa okey gak..hehe
yg color pink tu pink choc... 
yg ni mcm biasa kek choc moist...
biasanyer kek choc mmg cepat abis... 
kek choc ni pelbagai...
tp sy buat tiga jenis yg paling laris..
nk tau ape dia?..hermmm
 choc moist..more 2 butter..
span choc..lembut cam span..
rich choc..lembut n steambake cam chz kek..
ketiga2 kek choc tp...
cara masak n ingredients yg bbeza..
membuatkn rasa kek nyata kelainn nyer...
choc moist biasa tuk wedding cake..
kek agak padat n tahan lebih lama...
spy stand blh berdiri teguh...
rich choc sesuai tuk bezday cake...
choc yg lembut n lembap cam chz cake..
tapii awas...kurang tahan lama..
dek kelembapan kek ini perlu tahap sejuk sesuai...
span choc pulak sesuai tuk fruits kek...
kdg kala lapis tgh letak inti mousse...
inti mousse yg lembut sma spt i/krim...
pasti memikat selera..hehe
okaylar abis citer ttg kek..
kisah kuih melayu plak..
arini order kelapa parut 50bj...
utk buat inti manis...
maka sesuai benor lar..
blh buat kuih kasui skali..lama x buat..
biasa sy akan kukus sat kelapa tu..
k.yong yg pesan nk kasi kelapa tahan lama..
xde baru nk makan kelapa masam plak..
hehe tip kuih dari irabakeri..

okay lar...
selamat maju jaya sy ucapkan..
buat adik2 yg memasuki alam persekolahn..
belajar rajin2 yer...
wslm

No comments:

Post a Comment