Saturday, October 30, 2010

promosi slice cake....

salam dari irabakeri...
hemm..hari ni ada promosi kt wd..
maka adalar buat skit kek slice..
tp rasa nyer mcm x cukup jer..
tp takut nk buat byk sbb arini off tutup..
maka skit pun orait gak..
mcm biasa produk irabakeri..
pasti x lari dgn tart, kek n roti...
hee he..dh itu jer kegemaran org kiter..
yg penting boleh jual...
tp kalo buat promosi ni lain skit...
kena jual lain lain perasa kek tu..
inti ceri, blueberi, strawberry, n coklat...
barular menjana pendapatan... 
lepas antar kek power ranger..
ingat nk gi promosi..
tp suamiku nk cancell plak..
kesian kt sy yg keletihan...
nk prepare beli brg2 utk kek lapis..
nk beli oven lagi..
oven yg ada tu x sesuai utk kek lapis...
maka dgn gembira ambo ikut jer...
ptg nih k.yong nk dtg umah...
tp maleh nyer nk masak..
sbb kapla tgh pening nk prepare utk kek lapis..
mmg biasa cam ni..
bila nk mulakan satu2 produk baru...
mesti kepala pening..lama2 okay..
bak kata org tua..alah bisa tegal biasa...

tadi gi tesco beli brg..
ish ish ramainyer org..
haa kengkawan smua pon mesti sibuk bli brg kan kan?
tapi ingat...
 masa membeli makanan dalam tin tu anda mesti tgk label pd makanan tu..
haa..ni mesti lupa nk tengok ye...
nxt time jgn hanya tengok tarikh aje tapi tgk mutu barangan tu skali...
sebagai pengguna bijak..
makcik2 jgn terpengaruh dgn promosi yg ditawarkan..
kalo brg yg nk dibeli tu okay..
hehe takpe..apalagi sapu kasi bersih lar..
actually sy ada beberapa panduan kalo nk gi shopping tu..
-mesti dok teliti elok2...
apa kandungan dlm makanan tu...
tapi kalo dh biasa beli maka tgk tarikh n kualiti pun dh kira okay gak tu..
-jauhi brg2  tin yg dh berkarat, kemek atau mengelembung mcm nk pecah..
sebenornya kalo ade yg macm tu jgn beli sbb risiko makanan tu dh rosak sgt tinggi..
-jgn beli kalo diberi harga sgt murah tapi dh tamat tempoh...
skalipun kt pasaraya besar ade buat pengurangan harga..
baik jgn beli lar..
mungkin dh rosak n membahayakan kesihatan..nnt keracunan plak..
nk murah dok kt spital 2 hari...ish ish
-pastikan makanan yg nk dibeli tu masih segar n elok...
biasanya kalo nk beli ikan atau sayuran tu pilih yg elok bau n rupanya...
he he mak sy pesan kalo beli ikan pilih yg mata ikan tu cantik n tak merah lagi..
pakcik sy kata kt kl ni mane ada..
susah nk dpt..
tu kena beli kt pasar tepi laut..
nelayan baru naik terus beli..hehe..
 badan nye masih berkilat dek air laut...
adik sy kata plak..
takpe make-up je mata ikan tu..mesti cantik..kuang kuang
haish..bebudak skarang nih..
menyampuk jer cakap2 org tua..
hmm gitular famili kalo dh ramai2..

okaylar
selamat ber hujung minggu...

No comments:

Post a Comment