Assalamualaikum..
Salam sayang dr irabakeri..
Harap arini sume nya shat2 belake..
Perkongsian kak erah arini..
Cara2 membentuk roti ayam keping2 ni..
Bagi yg baru berjinak jinak dgn dunia roti..pasti rasa agak leceh nak membentuk kan kan..
Sebenarnya mudah jika tau teknik2 tu..
Mula2 leper kan roti..
Pastu letak sekeping ayam potong tu..
Pastu gulung..lipat dua..
Belah dua roti tu tp jgn putus..
Slps potong..1bhgn kekiri..1bhgn kekanan..
Haaa dah siap..
Mudah kan kan...
Ok..
Klo ada yg tertanya2..
Mana resepi doh nya..
Haa kena rajin skit yaa..
Cari dlm entry kak erah sblm2 ni..
Di sana kak erah pernah kongsikan
Bagaimana nak menghasilkan
Roti yg gebu gebass
Tak susah pun asalkan berani mencuba
Roti ham ni..
Antara roti yg mendapat tempat d hati penggemar2 roti d sekitar irabakeri..
Harap2 roti ni akan terus mekar..
Rasa ayam yg empuk..
Di sirami soa cili yg pedas2 manis..
D tambah pula dgn cisss yg lemak berkerim d sukaiiii ramai...
Gambar roti sebelum di bakar..
Sedang dalam proses mengembang..
Tet tott tet tottt..
Penggunaan yis segera mengambil masa sekurang kurang nya 2 jam stgh utk mengembang cantekk
Kena sabar yaa..
Sambil2 tu blh laa menebasss tepi umah kee..
Bagi ayam makann kee..hahaaaa
Oklar..
Selamat menikmati
Roti ayam ham terlarisss d pasaran..
Wassalam
No comments:
Post a Comment